Videótár

Papp Zsolt – Az ökológiai gazdálkodás támogatásáról

Papp Zsolt, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, nyilatkozata az ökológiai gazdálkodás támogatásáról. Az ökológiai gazdálkodás napjainkban kiemelten támogatott gazdálkodási forma, a terület alapú támogatás mellett, számos fejlesztéssel összefüggő pályázatban is előny a ökológiai gazdálkodás folytatása. 

Ökotámogatás, Videótár

Biokontroll – Ökológiai ellenőrzés és tanúsítás

Az ökológiai gazdálkodás hazai és EU-s jogszabályok által behatárolt gazdálkodási forma, ökológiai jelöléssel csak az hozhat forgalomba mezőgazdasági terméket, aki vállalja a jogszabályoknak való megfelelést, illetve szerződést köt az ökológiai gazdálkodást ellenőrző tanúsító szervezettel. Az alábbi videóban Sira Szabolcs, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőre ismerteti tevékenységünket.

Biogazdálkodás, Videótár

ifj. Rózsa Péter – Az ökológiai szemléletről

Az ökológiai gazdálkodás egy természetközpontú gazdálkodási mód, a természetes egyensúly fenntartása kiemelt célja. Eltérő mentalistást, technológiát igényel, mint a hagyományos gazdálkodási formák. A Virágoskúti Biogazdaság kiváló példája a hatékonyan működő ökogazdaságoknak, az alábbi videóban ifj. Rózsa Péter ismerteti a gazdaságukban működő ökológiai rendszert.

Videótár

Debreceni Tangazdaság – Sikeres szántóföldi ökogazdálkodás

A sikeres szántóföldi ökológiai gazdálkodás nem egyszerű feladat: precizitást, odafigyelést, szaktudást és elkötelezettséget igényel. Az alábbi videóban dr. Vad Attila, a Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet igazgatója fejti ki véleményét a sikeres ökológiai gazdálkodás főbb pontjairól.

Biogazdálkodás, Videótár