Meghosszabbítható az ökológiai gazdálkodás támogatásának időszaka

Az „Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása” elnevezésű, VP4-11.1.-11.2.-18 kódszámú felhívás módosításának eredményeként azok a támogatást igénylők, akik jelenleg részt vesznek a programban élhetnek a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével.

A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását 2023. október 16-tól 2023. november 15-ig terjedő időszakban, a Magyar Államkincstár által közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával lehet kérelmezni.

A hosszabbítást követően a kötelezettségvállalási időszak vége 2023. december 31. helyett 2024. december 31. lesz. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem visszavonására a Kincstár 2024. január 15-ig lehetőséget biztosít.

Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a 2023. december 31-én lejáró kötelezettségvállalási időszak egy évvel történő meghosszabbításának lehetőségével, úgy nem szükséges kérelmet benyújtania, azonban a benyújtásra rendelkezésre álló határidő jogvesztő hatályú.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a VP ÖKO támogatás folyósításának továbbra is feltétele a kötelezettségvállalás minden napját lefedő a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft-vel megkötött szerződés, illetve az érvényes minőstő tanúsítvány megléte.

A pályázati felhívás módosításairól szóló közlemény, a módosított pályázati felhívás és a kapcsolódó segédletek az alábbi linkre kattintva érhetőek el:
https://archive.palyazat.gov.hu/vp4-111-112-18-kolgiai-gazdlkodsra-trtn-ttrs-kolgiai-gazdlkods-fenntartsa-1