Már Párlat is készül az Év Biotermékéből

Az Alakor biosört választotta szeptember 10-én a 2016-os Év Biotermékének a Magyar Biokultúra Szövetség által felkért szakmai zsűri. Az ital egy másik, 18 búzasört rangsoroló megmérettetésen német, osztrák, francia és belga vetélytársakat megelőzve második helyezést ért el. Az alig három éve kapható, egyetlen hazai versenyzőt ebben a körképben csak egy 570 éves belga sör előzte.. tovább →

Ezüstérmes lett a búzasörök országos tesztjén az Alakor bio szűretlen búzasör

A búzasörök egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte és itthon is, különösen a nyári időszakban. A NÉBIH által 2014-ben indított Szupermenta program keretében – ami egy az élelmiszerbiztonság és az élelmiszerminőség kérdését egyedülálló módon ötvöző termékteszt program – 2016 júliusában a búzasörök kerültek a vizsgálat fókuszába. tovább →

Az alakorból készült első magyar biosör gyártástechnológiájának kidolgozása

A Biokultúra korábbi számaiban ismereteket lehetett szerezni az alakor, ősi búza faj ökológiai nemesítéséről és termeszthetőségéről (2009/5), majd egy későbbi kiadásban ugyanennek az alapanyagnak a söripari alkalmazhatóságának vizsgálatairól számolt be (2011/3) az a konzorcium, mely célul tűzte ki, hogy e nemes gabonából, a megfelelő sörgyártási technológia optimalizásával forgalomba hozza az első magyar biosör terméket. Az.. tovább →

Natura Food kiállítás 2013

Idén október 11-13. között a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében és támogatásával a lengyelországi Łodź váro­sában 6. alkalommal megrendezett Natura Food kiállításon vettünk részt a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. és az Alkobeer Projekt képviseletében. (A felvételen a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. standja és munkatársai.) tovább →

Alakor a sörkészítésben

A sör kedvező élettani hatásai, gyógyító ereje feledésbe merült az idők során, manapság elsősorban élvezeti értéke és alkoholtartalma miatt fogyasztják. Csak az utóbbi évtizedben az egészségtudatos fogyasztók köre fedezte fel újra ezt az italt, mint az egészséges életmód italát. tovább →