A prémium minőség, az elhivatottság és a stílus találkozása: Pödör Kft.

Bizonyára sokan ismerik a Pödör Kft. termékeit, nem lehet nem észrevenni az áruházak, bioboltok polcain sorakozó elegáns üvegeket. A cég a legjobb minőségű, a hazai piacon sokszor ritkaságnak számító olajokat, gyümölcs­- és balzsameceteket forgalmazza, nagy sikerrel. Pödör Krisztinával, a Pödör Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. read more →

Bioélelmiszert (legalább) a gyereknek, a betegnek!

Felelős emberi közösségek (család, gyülekezet, nemzet stb.) kiemelt figyelmet fordítanak az utánpótlásra és a betegekre, elesettekre. Ez a gondoskodás sokrétű, kiterjed az otthon, a lakhatás biztosítására, a nevelésre, gyógyításra és még sok területre, de semmiképpen nem maradhat ki közülük az egészséges, biztonságos és tartalmas élelem adása sem. A felelősséget felvető, elgondolkodtató tények sorakoznak, hiszen soha.. read more →

Hogyan kerüljük el a GMO élelmiszereket?

Egyre több ember számára fontos, hogy természetes módon őrizze meg, vagy állítsa helyre egészségét és ezzel együtt a fogyasztók próbálják elkerülni a génmódosított élelmiszereket. Az ökológiai jelölés nem mindenkinek elegendő és sajnos néhány laboratóriumi vizsgálat kimutatta, hogy néha az ökológiai jelöléssel ellátott élelmiszerek is szennyeződhetnek génmódosított szervezetekkel. (Cikkünk egy USA helyzetét elemző írás alapján készült… read more →

Van igény a biora

Németországban egy év alatt 10-10 százalékkal nőtt a biotermékeket importáló és a bioalapanyagokat behozó, majd feldolgozó cégek száma, pedig az ökológiai gazdálkodásba vont terület nagysága már eléri az 1 millió 50 ezer hektárt – a teljes mezőgazdasági terület 6,3%-át. read more →

Nyomonkövethetőség a termőföldtől az asztalig

Miért kell, miért jó? A XX. század végén az élelmiszer-termelés, -előállítás és -kereskedelem globális trendjei új kihívások elé állították a világot, így az Európai Uniót is. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar integrációja, valamint az élelmiszer-kereskedelem globalizációja megváltoztatták az élelmiszer előállítás és kereskedelem szokásait, kialakult mintáit. read more →

Jelentős tanulmány támasztja alá az ökológiai gazdálkodás előnyeit

A maga nemében legnagyobb tanulmány azt igazolja, hogy az ökológiai élelmiszerek és növényi termékek számos előnnyel rendelkeznek a szokványos megfelelőikkel szemben, többek között magasabb az antioxidáns tartalmuk és kevesebb, illetve ritkábban található bennük vegyszer maradvány. read more →

A bioélelmiszerek szerepe az egészségesebb táplálkozásban

A bioélelmiszerek szerepét az egészségesebb táplálkozásban akkor tudjuk helyesen és kellő szakmaisággal, valamint napjaink korszerű szemléletmódjával értékelni, ha a kérdéskört elhelyezzük a primer prevenció és a funkcionális élelmiszerek fogalomkörére. read more →

Vedd a magyar (bio)terméket!

Lassan élhetetlenné teszi a világot a globális felmelegedés, amelyben óriási szerepe van a logisztikának, az áruk, termékek (felesleges) oda-vissza szállítgatásának. Érdekes tanulmány születhetne abból, ha valaki az egymással szemben elrobogó vonatok, kamionok tartalmát vetné össze, mert nem ritkán bizony ugyanaz a mezőgazdasági termék van bennük, közel ugyanabban a minőségben. Az is előfordul, hogy a bőségesen,.. read more →

Szeretjük a bioélelmiszereket, de sok a korlát

Az ezredfordulót követően Magyarországon is egyre nagyobb arányban lehetett hozzájutni bio­élelmi­szerekhez, a fogyasztói érdeklődés – és ezzel együtt a vásárlókedv is – évről-évre nőtt. A válság azonban megállította ezt a fejlődést, a kereslet és a kínálat is stagnált, illetve csökkent termékkategóriától függően. A megváltozott fogyasztói igények felmérése céljából ezért egy országos 1000 fős nem, életkor,.. read more →

Méreggolyók helyett egészség a fólia alól

A Polyák fóliás zöldséggazdaság Fülöpjakabról Kora téltől tavaszig mindig gyanakodva figyelem a zöldségboltokban, zöldséges pultokon sorakozó gyönyörű epreket (szamócát), a pirosló retket, a kívánatos salátát, a csodás paradicsomokat. Eddig is tudtam, most még inkább, hogy ezek csak a szemnek szépek, mint táplálék – kis túlzással –, méregnek minősülnek. A népi mondás szerint: se íze, se.. read more →