Szakcikkek

Biogazdák és termelők lehetőségei a közétkeztetésben

Közbeszerzési ismertető azok számára, akik szeretnének bekapcsolódni a közétkeztetésbe A közbeszerzés során számos kötelezettség hárul a beszerző intézményekre, akiknek dönteniük kell, hogy alapanyagot és/vagy közétkeztetési szolgáltatást vásárolnak.

Ökovilág

Tegyük egészségesebbé a közétkeztetést!

Hazai bioélelmiszerek az óvodákban, iskolákban A Greenpeacenél már kilenc éve dolgozunk azért, hogy segítsük az ökológiai gazdálkodás minél szélesebb körű elterjedését. Olyan jövőt szeretnénk, amelyben gyermekeinknek és minden embernek a […]

Ökovilág

A fekete bodza termesztése és ökológiai növényvédelmi lehetőségei

A fekete bodza a hazai ültetvény telepítések terén nagyobb népszerűségnek örvend, mint az elmúlt évtizedekben, köszönhetően a növekvő élelmiszeripari igényeknek. Virágzatából szörp, gyümölcséből természetes élelmiszeripari színezék készülhet. Az európai országok […]

Gyümölcstermesztés, Növényvédelem

A növényi szaporítóanyagokról

Az ökológiai gazdálkodásban használt növényi szaporítóanyagoknak ökológiai termelésből kell származniuk. Valamennyi tagállamnak gondoskodnia kell a területén rendelkezésre álló – a palántákat nem tartalmazó, de a burgonya vetőgumót magában foglaló – […]

Biogazdálkodás, Vetőmagtermesztés

Kiváló biogyümölcs-termesztés, korszerű feldolgozás és erős piac-központúság mellett bioelhivatottság, gyermekélelmezés, gazdakoordináció és sok-sok fejlesztés

„Az csak természetes, hogy a jövő a biogazdálkodásé” – mondta 2021 júliusában Csengeren Gubácsi Mihály, a Szatmári Ízek Kft. ügyvezetője, okl. agrárgépészmérnök. Lássuk, miképp alapozta meg mindezt és milyen példát […]

Biogazdálkodás