Tag Archives: feldolgozás

Szépségápolás a mySPIRIT skincare biokozmetikumokkal

A mySPIRIT skincare biokozmetikumok többéves kutatómunkával, főként hazai növényi alapanyagokból a BIOLA Biokozmetikai Kft. fejlesztő csapatánál dr. Gyovai Viola vezetésével és Torhosi Tünde, a NaturMed Hotel Carbona**** superior Executive SPA menedzserének arckezelési koncepciója alapján kerültek kifejlesztésre.

Feldolgozás

A prémium minőség, az elhivatottság és a stílus találkozása: Pödör Kft.

Bizonyára sokan ismerik a Pödör Kft. termékeit, nem lehet nem észrevenni az áruházak, bioboltok polcain sorakozó elegáns üvegeket. A cég a legjobb minőségű, a hazai piacon sokszor ritkaságnak számító olajokat, gyümölcs­- és balzsameceteket forgalmazza, nagy sikerrel. Pödör Krisztinával, a Pödör Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Feldolgozás

Világszínvonalú biopálinkák a Prekop pálinkamanufaktúrából

A Miskolci Likőrgyár Zrt. ősét 1916-ban alapították meg a borsodi megyeszékhelyen és ettől az időponttól kezdve nem hiányozhatnak a cég által palackozott tüzes és zamatos italok egyetlen ünnepre terített asztalról sem. Cégünk elsősorban égetett szeszesitalokat gyárt: közel 40 féle termékkel vagyunk jelen a piacon, mely termékek közül számos az eredeti, több mint 80 éves receptek […]

Feldolgozás

Az alakorból készült első magyar biosör gyártástechnológiájának kidolgozása

A Biokultúra korábbi számaiban ismereteket lehetett szerezni az alakor, ősi búza faj ökológiai nemesítéséről és termeszthetőségéről (2009/5), majd egy későbbi kiadásban ugyanennek az alapanyagnak a söripari alkalmazhatóságának vizsgálatairól számolt be (2011/3) az a konzorcium, mely célul tűzte ki, hogy e nemes gabonából, a megfelelő sörgyártási technológia optimalizásával forgalomba hozza az első magyar biosör terméket. Az […]

Feldolgozás

Kistermelői kenyér, pékáru, tartós lisztes áru és rétes elő­állításának és értékesítésének jó gyártási és higiéniai gyakorlata

1. Gabonatermesztés Növényvédelem. A növényvédelemben kizárólag engedélyezett növényvédő szert szabad alkalmazni, az élelmezés-egészségügyi várakozási időt be kell tartani. A növényvédő szer felhasználást a növényvédő szer nyilvántartásban kell vezetni. Betakarítás. Ügyeljünk arra, hogy egészséges, érett, légszáraz gabonát takarítsunk be. Tárolás. Száraz, hűvös helyen tároljuk a gabonát. 2. Gabonaőrlés végeztetése malomban A gabona lisztté őrlését végeztethetik egy […]

Feldolgozás

Alakor a sörkészítésben

A sör kedvező élettani hatásai, gyógyító ereje feledésbe merült az idők során, manapság elsősorban élvezeti értéke és alkoholtartalma miatt fogyasztják. Csak az utóbbi évtizedben az egészségtudatos fogyasztók köre fedezte fel újra ezt az italt, mint az egészséges életmód italát.

Feldolgozás

Kistermelői savanyúság előállításának és értékesítésének jó gyártási és higiéniai gyakorlata

1. Növénytermesztés Növényvédelem. A növényvédelemben kizárólag engedélyezett növényvédő szert szabad alkalmazni, az élelmezés-egészségügyi várakozási időt be kell tartani. A növényvédő szer felhasználást a növényvédő szer nyilvántartásban kell vezetni. Betakarítás. Ügyeljünk arra, hogy egészséges, érett növényt szedjünk, gyűjtsünk be. Tárolás. Ha szükséges tárolni, akkor száraz, hűvös helyen tároljuk a feldolgozásig. 2. Savanyúságok előállításának fontos higiéniai követelményei A termék előállítását […]

Feldolgozás

Kistermelői friss hús (szarvasmarha, sertés, juh, kecske, strucc és emu, kifejlett és növendék; tyúkfélék, víziszárnyas, pulyka, galamb stb.) és húskészítmények előállításának és értékesítésének jó gyártási és higiéniai gyakorlata

Állattartás A saját gazdaságban tartott állatokkal a jó gazda gondosságával bánjunk. Az állatfajok korának és nemének sajátosságát figyelembe véve elegendően nagy és tiszta helyen tartsuk az állatokat. Az állatokat rendszeresen jó minőségű és kellő mennyiségű takarmánnyal etessük, adjunk vizet is. Betegség észlelése esetén azonnal keressük fel az állatorvost és kövessük az utasításait. Gyógykezelés esetén az […]

Állattartás, Feldolgozás