Bioalma termelés és feldolgozás a Szatmári-Ízek Kft.-ben

Tisztelt Olvasó! Célszerűnek látom bevezetőként bemutatni Magyarország, ezen belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bioalma termesztését, továbbá a Szatmári-Ízek Kft.-ről, ami elismert TÉSZ is, írnék néhány bemutatkozó sort. read more →

Szépségápolás a mySPIRIT skincare biokozmetikumokkal

A mySPIRIT skincare biokozmetikumok többéves kutatómunkával, főként hazai növényi alapanyagokból a BIOLA Biokozmetikai Kft. fejlesztő csapatánál dr. Gyovai Viola vezetésével és Torhosi Tünde, a NaturMed Hotel Carbona**** superior Executive SPA menedzserének arckezelési koncepciója alapján kerültek kifejlesztésre. read more →

A prémium minőség, az elhivatottság és a stílus találkozása: Pödör Kft.

Bizonyára sokan ismerik a Pödör Kft. termékeit, nem lehet nem észrevenni az áruházak, bioboltok polcain sorakozó elegáns üvegeket. A cég a legjobb minőségű, a hazai piacon sokszor ritkaságnak számító olajokat, gyümölcs­- és balzsameceteket forgalmazza, nagy sikerrel. Pödör Krisztinával, a Pödör Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. read more →

Szeretjük a bioélelmiszereket, de sok a korlát

Az ezredfordulót követően Magyarországon is egyre nagyobb arányban lehetett hozzájutni bio­élelmi­szerekhez, a fogyasztói érdeklődés – és ezzel együtt a vásárlókedv is – évről-évre nőtt. A válság azonban megállította ezt a fejlődést, a kereslet és a kínálat is stagnált, illetve csökkent termékkategóriától függően. A megváltozott fogyasztói igények felmérése céljából ezért egy országos 1000 fős nem, életkor,.. read more →

Világszínvonalú biopálinkák a Prekop pálinkamanufaktúrából

A Miskolci Likőrgyár Zrt. ősét 1916-ban alapították meg a borsodi megyeszékhelyen és ettől az időponttól kezdve nem hiányozhatnak a cég által palackozott tüzes és zamatos italok egyetlen ünnepre terített asztalról sem. Cégünk elsősorban égetett szeszesitalokat gyárt: közel 40 féle termékkel vagyunk jelen a piacon, mely termékek közül számos az eredeti, több mint 80 éves receptek.. read more →

Az alakorból készült első magyar biosör gyártástechnológiájának kidolgozása

A Biokultúra korábbi számaiban ismereteket lehetett szerezni az alakor, ősi búza faj ökológiai nemesítéséről és termeszthetőségéről (2009/5), majd egy későbbi kiadásban ugyanennek az alapanyagnak a söripari alkalmazhatóságának vizsgálatairól számolt be (2011/3) az a konzorcium, mely célul tűzte ki, hogy e nemes gabonából, a megfelelő sörgyártási technológia optimalizásával forgalomba hozza az első magyar biosör terméket. Az.. read more →

Biozöldségek feldolgozása a CGC Hungary Kft.-nél

A CGC Hungary Kft. Magyarország egyik legnagyobb zöldségkonzerv gyártója, amely 2011 óta foglalkozik biozöldségek feldolgozásával a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tanúsításával. read more →

Savanyításhoz csak tájfajtát

A káposztasavanyítás külön tudomány. Érteni kell hozzá, továbbá jó, ha ezt valaki minél korábban megtanulja. Erdődi Imre Bálint 57 éves gazdálkodó immáron igazi cívis, hiszen Debrecenben lakik. read more →

Nem élet az élet tehenek nélkül

Hosszú és kanyargós dűlőút vezet ki a Méhesi Biogazdaság tanyájára, a Baranya megyei Mozsgó szőlőhegyén. Hosszú és kalandos volt az az út is, amíg ezt a gyönyörű tehenészetet és sajtüzemet felépítette Méhesi-Melis Zoltán és felesége, Csilla. read more →

Csak vegyszer- és adalékanyagmentes termékeket gyárt

Hernádnémetiben él Gecs Géza és családja. A 2003-ban elkészült üzem bejegyzett neve Tönkölybúza-fehérje üzem, csak családtagok dolgoznak benne. Gecs Géza munkája példázza, hogy a kisebb üzemnek is van jövője, még gazdasági válságok esetén is. read more →