Biogazdálkodás

Bio-szellemben december hónapban

Karácsony ünnepköre ellentétes folyamatokat köt össze a tennivalók száma tekintetében. Az igazi történetben, Kr. e. 4-ben megszületett a Megváltó, alig észrevehető módon Betlehemben. Az ünneplés hagyományköre a mérsékelt égövben a szürke és sötét decemberre helyezte a kis Jézus megszületését.

Biogazdálkodás

Az ökológiai gazdálkodás fejlesztésének kiváló lehetősége: új hazai cselekvési terv készült (2021-2027)

Az elmúlt hétéves ökogazdálkodási cselekvési program teljesülésének az értékelése (2014-2020) Az ökológiai gazdálkodók és a bioélelmiszer-fogyasztók egyre bővülőbb társadalmi rétegét (a biokultúrásokat) mindig is a jelen és a jövő történései, fejlődései iránti bizakodás és kritikus segítő-együttműködő készség jellemezte. Ennek megfelelően az új ciklusú ökogazdálkodási cselekvési terv fő téziseinek ismertetése előtt érdemesnek és tanulságosnak ítélhető az […]

Biogazdálkodás

Biokontroll – Ökológiai ellenőrzés és tanúsítás

Az ökológiai gazdálkodás hazai és EU-s jogszabályok által behatárolt gazdálkodási forma, ökológiai jelöléssel csak az hozhat forgalomba mezőgazdasági terméket, aki vállalja a jogszabályoknak való megfelelést, illetve szerződést köt az ökológiai gazdálkodást ellenőrző tanúsító szervezettel. Az alábbi videóban Sira Szabolcs, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőre ismerteti tevékenységünket.

Biogazdálkodás, Videótár

Nyitott, de szkeptikus a hazai agrártársadalom

Sok még a tévhit a biogazdálkodás körül Friss kutatásban vizsgálta a hazai agrárszakemberek biotermeléssel kapcsolatos hozzáállását a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Az elemzést az tette időszerűvé, hogy Magyarország Kormánya új pályázatot hirdetett meg az Unió terveivel összhangban, amely szerint 2030-ig 25%-ra kell emelni az ökológiailag művelt területek arányát. Ez nagy kihívást, de egyben lehetőséget is […]

A biovilág hírei, Biogazdálkodás

Debreceni Tangazdaság – Sikeres szántóföldi ökogazdálkodás

A sikeres szántóföldi ökológiai gazdálkodás nem egyszerű feladat: precizitást, odafigyelést, szaktudást és elkötelezettséget igényel. Az alábbi videóban dr. Vad Attila, a Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet igazgatója fejti ki véleményét a sikeres ökológiai gazdálkodás főbb pontjairól.

Biogazdálkodás, Videótár