Nincs minden nap disznótor!
Alábbiakban Rendek Lászlóné, Olgi írását közöljük, mely a BioPORTA füzetek sorozatban jelent meg 2011-ben „Boldog disznók az Ökotanyán – Mangalicatartás és -takarmányozás” címmel.
Alábbiakban Rendek Lászlóné, Olgi írását közöljük, mely a BioPORTA füzetek sorozatban jelent meg 2011-ben „Boldog disznók az Ökotanyán – Mangalicatartás és -takarmányozás” címmel.
Megnyílt az ország első bio sörfőzdéje Gyulán A Körös-Maros Biofarm Kft. 20 éve folytat nagyüzemi ökológiai gazdálkodást. A cég a 2000-es évek elején úttörő szerepet vállalt a magyarországi nagyüzemi biotej […]
Tisztelt Olvasó! Célszerűnek látom bevezetőként bemutatni Magyarország, ezen belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bioalma termesztését, továbbá a Szatmári-Ízek Kft.-ről, ami elismert TÉSZ is, írnék néhány bemutatkozó sort.
Az Év Bioterméke Közönségdíjat idén a Volvox Kft. nyerte el az Inulinu Bio Csicsóka Sárgabarack extradzsemmel. A Volvox Kft. vállalkozás mottója: „Azért dolgozunk, hogy az emberek megismerjék a csicsóka pozitív […]
Az Alakor biosört választotta szeptember 10-én a 2016-os Év Biotermékének a Magyar Biokultúra Szövetség által felkért szakmai zsűri. Az ital egy másik, 18 búzasört rangsoroló megmérettetésen német, osztrák, francia és […]
A mySPIRIT skincare biokozmetikumok többéves kutatómunkával, főként hazai növényi alapanyagokból a BIOLA Biokozmetikai Kft. fejlesztő csapatánál dr. Gyovai Viola vezetésével és Torhosi Tünde, a NaturMed Hotel Carbona**** superior Executive SPA […]
Bizonyára sokan ismerik a Pödör Kft. termékeit, nem lehet nem észrevenni az áruházak, bioboltok polcain sorakozó elegáns üvegeket. A cég a legjobb minőségű, a hazai piacon sokszor ritkaságnak számító olajokat, […]
A Pilze-Nagy Kft. 25 évvel ezelőtt kezdte meg működését, és a cég az azóta eltelt idő alatt Magyarország és Európa vezető bio laskagomba termesztő vállalatai közé került. A fenntarthatóság mellett […]
A Biokultúra Hírlevél januári számában megjelent egy cikk az „Év Bioterméke” versenyről, de leginkább a Szakmai díj zsűrizésén szerzett tapasztalatokról. Az „Év Bioterméke” cím elnyeréséhez, amint azt már említettük előzőleg […]
A Miskolci Likőrgyár Zrt. ősét 1916-ban alapították meg a borsodi megyeszékhelyen és ettől az időponttól kezdve nem hiányozhatnak a cég által palackozott tüzes és zamatos italok egyetlen ünnepre terített asztalról […]