Feldolgozás

Söripari fejlesztések az Elixbeer konzorcium keretében

Megnyílt az ország első bio sörfőzdéje Gyulán A Körös-Maros Biofarm Kft. 20 éve folytat nagyüzemi ökológiai gazdálkodást. A cég a 2000-es évek elején úttörő szerepet vállalt a magyarországi nagyüzemi biotej előállításának és a magyar biotej-termékek országos szintű elérhetőségének megteremtésében. A hazai hiper- és szupermarketekben kapható bio tejtermékek (Zöldfarm, Biofarm, Naturpur, Aldis biotej stb.) többsége a […]

A biovilág hírei, Feldolgozás

INULINU Bio Csicsóka Sárgabarack extradzsem

Az Év Bioterméke Közönségdíjat idén a Volvox Kft. nyerte el az Inulinu Bio Csicsóka Sárgabarack extradzsemmel. A Volvox Kft. vállalkozás mottója: „Azért dolgozunk, hogy az emberek megismerjék a csicsóka pozitív élettani hatásait, fogyasztása a mindennapi táplálkozás részévé váljon, ezáltal pedig egy egészségesebb generáció nőhessen fel!”

A biovilág hírei, Feldolgozás

Már Párlat is készül az Év Biotermékéből

Az Alakor biosört választotta szeptember 10-én a 2016-os Év Biotermékének a Magyar Biokultúra Szövetség által felkért szakmai zsűri. Az ital egy másik, 18 búzasört rangsoroló megmérettetésen német, osztrák, francia és belga vetélytársakat megelőzve második helyezést ért el. Az alig három éve kapható, egyetlen hazai versenyzőt ebben a körképben csak egy 570 éves belga sör előzte […]

A biovilág hírei, Feldolgozás

Szépségápolás a mySPIRIT skincare biokozmetikumokkal

A mySPIRIT skincare biokozmetikumok többéves kutatómunkával, főként hazai növényi alapanyagokból a BIOLA Biokozmetikai Kft. fejlesztő csapatánál dr. Gyovai Viola vezetésével és Torhosi Tünde, a NaturMed Hotel Carbona**** superior Executive SPA menedzserének arckezelési koncepciója alapján kerültek kifejlesztésre.

Feldolgozás

A prémium minőség, az elhivatottság és a stílus találkozása: Pödör Kft.

Bizonyára sokan ismerik a Pödör Kft. termékeit, nem lehet nem észrevenni az áruházak, bioboltok polcain sorakozó elegáns üvegeket. A cég a legjobb minőségű, a hazai piacon sokszor ritkaságnak számító olajokat, gyümölcs­- és balzsameceteket forgalmazza, nagy sikerrel. Pödör Krisztinával, a Pödör Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Feldolgozás

Laskagomba nagyhatalom: a Pilze-Nagy Kft.

A Pilze-Nagy Kft. 25 évvel ezelőtt kezdte meg működését, és a cég az azóta eltelt idő alatt Magyar­ország és Európa vezető bio laskagomba termesztő vállalatai közé került. A fenntarthatóság mellett elkötelezett cég vezetőinek környezettudatos, innovatív szemléletének köszönhetően ma a laskagomba alapanyag gyártása, a laskagomba termesztése és forgalmazása mellett a letermett táptalajból saját biogáz üzemükben biogázt, […]

Feldolgozás

Élelmiszerjelölés

A Biokultúra Hírlevél januári számában megjelent egy cikk az „Év Bioterméke” versenyről, de leginkább a Szakmai díj zsűrizésén szerzett tapasztalatokról. Az „Év Bioterméke” cím elnyeréséhez, amint azt már említettük előzőleg megjelent cikkünkben, nem volt elég egy ízletes ökoterméket benevezni. A Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület (MÉTE) által küldött zsűri a termék egészét (megjelenését, a termék […]

Feldolgozás

Világszínvonalú biopálinkák a Prekop pálinkamanufaktúrából

A Miskolci Likőrgyár Zrt. ősét 1916-ban alapították meg a borsodi megyeszékhelyen és ettől az időponttól kezdve nem hiányozhatnak a cég által palackozott tüzes és zamatos italok egyetlen ünnepre terített asztalról sem. Cégünk elsősorban égetett szeszesitalokat gyárt: közel 40 féle termékkel vagyunk jelen a piacon, mely termékek közül számos az eredeti, több mint 80 éves receptek […]

Feldolgozás

Az alakorból készült első magyar biosör gyártástechnológiájának kidolgozása

A Biokultúra korábbi számaiban ismereteket lehetett szerezni az alakor, ősi búza faj ökológiai nemesítéséről és termeszthetőségéről (2009/5), majd egy későbbi kiadásban ugyanennek az alapanyagnak a söripari alkalmazhatóságának vizsgálatairól számolt be (2011/3) az a konzorcium, mely célul tűzte ki, hogy e nemes gabonából, a megfelelő sörgyártási technológia optimalizásával forgalomba hozza az első magyar biosör terméket. Az […]

Feldolgozás