XI. Országos és Nemzetközi Bio Borverseny
Egyértelműen javult a bio bor minősége! Idén április 10-én tartottuk meg a XI. Országos bio borversenyre beküldött minták bírálatát. A valóságban ez azonban már a 21. országos megmérettetés volt, hiszen […]
Egyértelműen javult a bio bor minősége! Idén április 10-én tartottuk meg a XI. Országos bio borversenyre beküldött minták bírálatát. A valóságban ez azonban már a 21. országos megmérettetés volt, hiszen […]
2017. augusztus 25-én Magyarországon elsőként került megrendezésre a Kárpát-Medencei Biobor est a gyöngyöspatai Művelődési házban, melynek célja az volt, hogy a szőlészek, borászok és a borkedvelő közönség átfogó képet kapjon […]
15 hektáron gazdálkodunk a Balaton-felvidéki Szentgyörgy-hegyen, Szigligeten. Családi vállalkozás a miénk, nincs növényvédős és nincs kereskedelmi igazgató, mindenért nekünk kell vállalni a felelősséget és ez igazi kihívás. Biogazdálkodásba és egyáltalán […]
A publikációm célja felhívni a fogyasztók, elsősorban a hazai lakosság figyelmét a szőlő gyümölcskénti fogyasztásának előterébe helyezésére, az abból készített termékek, a must és a bor felhasználásának jelentőségére, továbbá mindhárom […]
Siku Szabolcs 2017. augusztus 25-én Gyöngyöspatán, a Kárpát-medencei biobor esten elhangzott „A bioborkészítés szabályrendszere” című előadása
Egy nap a bioborásznál 2016-ban a Genuss Magazin a Malatinszky borászatnak ítélte az első helyet a legjobb ökológiai borászat kategóriában. (A szerkesztő megjegyzése)
A biobornak egyre nagyobb keletje van. A veronai Federbio borexpón kiderült, hogy az ökológiai művelésből származó bor piaci részesedése 2004 és 2015 között csaknem négyszeresére (+295%) emelkedett Európában, persze igen […]
Magyarország ökológiai adottságai szőlőtermesztésre kiválóan alkalmasak. Az évszázadok során különféle minőségileg eltérő borvidékek különültek el, melyek sajátos fajtaösszetétele a világon egyedülálló minőségi borkészítést tesz lehetővé. Emellett a jól és szépen […]
Az elmúlt évekhez hasonlóan, 2016 áprilisában ismételten, immáron tizedik alkalommal rendeztük meg Hortobágyon az Ökotúra Vendégház éttermében az országos bio borversenyt.
Villányról azonnal a bor jut eszünkbe. Ez a magyar bor egyik legismertebb hazája. Cikkünkben egy olyan szakembert, borászt mutatunk be, aki korábban erdész hivatásának hódolt, de már legalább 20 éve […]